un dia ens vam despertar | el que sempre havíem somiat va deixar de ser destruït per una oligocràcia que es creia aleshores avançar imparable | els polítics van escoltar la societat i sense utilitzar fal·làcies van complir amb el que se'ls demanava | ningú es va barallar aquell dia | tothom va sentir un benestar fins aleshores desconegut | l'estat esdevingué una república democràtica | les empreses van començar a ser solvents i respectuoses; i la societat, a produir | les corones i els privilegiats van desaparèixer | les llengües i la cultura van desembocar per fi en un mar de respecte | i en despertar al matí ens vam adonar que aquell, no era més que un dia qualsevol

20/11/10

Per a més seguretat?

"Per a més seguretat"
la meva casa - la nostra Suïssa
"El que ens sobra, fora". Aquest és un dels lemes de molt polítics de dreta siguin del país que siguin. Avui he tingut l'ocasió de passar pel país veí (Suïssa), fins a Ginebra, a passar la tarda. En aquest país cada dos o tres mesos hi ha votacions per aprovar lleis que es plantegen des del Senat. En aquest cas la polèmica sobre immigració ha despertat les ments més creatives del país. Els carrers de la capital de la Suïssa Romanda estan actualment plagats d'aquest cartell que aquí exposo, d'aquest acte purament racista i digne d'un partit denominat UDC (Unió Democràtica de Centre) també conegut com Partit Popular... coincident, no?

"Per a més diversitat"
la nostra casa - el nostre món
A casa nostra, tampoc s'hi allunya molt la Sánchez-Camacho amb el seu super joc persecutiu. La diferència, si n'hi ha, és que a Suïssa asseguren que només és pels immigrants delinqüents aquesta llei d'expulsió. No obstant, el joc d'aquest cartell, que ha creat un estampat en tota la ciutat, no deixa d'entreveure les intencions més racistes generalitzades cap a tot el sector immigrant de la ciutat. I és cert que a Suïssa ser immigrant no és gens fàcil, així com conseguir la nacionalitat.

Tot i això s'ha vist una contrarresposta entre la majoria d'immigrants que treballen en el sector servei. Doncs no han volgut ser menys i han respós amb la mateixa moneda.  Han creat el mateix disseny, però aquest cop són ells qui expulsen als de l'UDC del país. L'avantatge d'aquest sector de la societat és que han aprofitat totes les vitrines de les botigues on treballen, cèntriques de la ciutat, per respondre amb el següent cartell (Parti Suisse du Travail - PoP) i demostrant als de dreta que han jugat a un joc molt brut.

Jo creia que la vida política a Suïssa no era molt activa. Desafortunadament he hagut de donar-me compte que no és així en potser la campanya política més racista que he vist mai.

Salut

4 comentarios:

  1. Sarko i la seva política amb els gitanos europeus n'és un exemple. A Catalunya ha arribat aquesta onada europea i ho estem veient en la campanya electoral.
    Són molt interessants aquests dos cartells suïssos, déu n'hi do... Salutacions! :)

    ResponderEliminar
  2. Sí, Déu n'hi do, Esther... vaig veure que realment no podem obviar la dreta més rància, que està per tot Europa! La qüestió és si s'haurien de regular aquests actes racistes o no.

    ResponderEliminar
  3. Ja ho pots ben dir. A Finlàndia hi ha un partit força popular i populista que es diu True Finns (no cal dir res més). El trist, però, és que aquests partits cada cop tenen més gent al darrera. Hauriem d'invertir més en educació i potser no tant en fronteres, que Europa comença a fer llàstima.

    ResponderEliminar
  4. la dreta controla la majoria d publicacions de premsa, incloent diaris gratuits. és normal q no en sentim a parlar.

    La gent fa neteja a hores intempestives, q ha ningú li agrada q lenganxin tirant la basura en pijama.
    ............

    de tant en tan m dedico a saber q feu... un petó als dos

    ResponderEliminar